Društvo Prestop
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Društvo Prestop

Društvo za penalno in postpenalno obravnavo
 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava

 

 5. delavnica 7.1.2015

Go down 
AvtorSporočilo
andreja

andreja

Število prispevkov : 298
Join date : 09/10/2012
Age : 31

5. delavnica 7.1.2015 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: 5. delavnica 7.1.2015   5. delavnica 7.1.2015 Icon_minitimeČet Feb 19, 2015 8:55 am

EVALVACIJA VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNE DELAVNICE
ZAVOD: ZPKZ Koper
DATUM: 7.1.2015
IZVAJALCI: Livia Breznik, Tjaša Kunavar, Ana Erbežnik, Nuša Crnkovič
ŠT. PRISOTNIH UPORABNIKOV: 9
VSEBINA: Na kaj sem ponosen pri sebi

o UVOD
- Predstavitev delavnice
- Ice-braker

o GLAVNI DEL
- Pogovor na temo »Na kaj si ponosen pri sebi?« pod kar so spadale pod teme kot: katere so tvoje močne točke, zakaj misliš tako, kdaj so ti prišle prav, je to možno aplicirati v medosebnih odnosih in kako.

o ZAKLJUČEK
- Igra s kartami – enka, cela skupina ter evalvacija.

ANALIZA:
Ko smo predstavile temo delavnice udeleženci niso bili najbolj navdušenih, predvidoma zaradi tega, ker jim je bilo neprijetno govoriti o tem. Zato smo ubrale manj direktni pristop in najprej začeli pogovor o stvareh, ki jih cenijo pri drugih, kaj je po njihovem mnenju dobra lastnost, katera slaba. Postopoma so prešli iz generaliziranja na svoje lastne karakteristike, ki so po njihovem mnenju pozitivne in so ponosni na njih. Eden od udeležencev je omenil, da je ponosen na to, da je bil vedno iskren – nikoli ni lagal, varal. Sledila je spontana razprava na temo varanja – zakaj pride do tega, koga kriviti, ali je to prav ali ne. Vzpostavila sta se nekako dva tabora – za in proti. Večinsko so bili udeleženci proti, le en udeleženec je do konca delavnice zastopal stališče, da varanje ni nič napačnega in da so zanj krive ženske s svojim vedenjem. Eden od udeležencev je tudi pripomnil, da to ni spoštljivo do nas. Debato smo zaključili s tem, da je vsak izpostavil čim več svojih dobrih lastnosti.
Celotna delavnica je potekala zelo mirno, brez neprimernih oz. žaljivih pripomb. Kljub temu, da se je razvila debata, v kateri se niso vsi soglasno strinjali eden z drugim, je vse skupaj potekalo na zelo umirjen način. Naše mnenje je, da so se udeleženci vedno bolj pripravljeni pogovarjati z nami o osebnih vidikih in prisluhniti drugačnemu mnenju ter razmisliti o tem, mogoče celo upoštevati.

ZAPISNIKAR: Nuša Crnkovič
Nazaj na vrh Go down
 
5. delavnica 7.1.2015
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Društvo Prestop :: Prostovoljci :: Leto 2014/2015-
Pojdi na: