Društvo Prestop
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Društvo Prestop

Društvo za penalno in postpenalno obravnavo
 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava

 

 Vsa poročila 2. sklopa

Go down 
AvtorSporočilo
Kira Rupnik
Število prispevkov : 45
Join date : 31/10/2012

Vsa poročila 2. sklopa  Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Vsa poročila 2. sklopa    Vsa poročila 2. sklopa  Icon_minitimePet Apr 05, 2013 8:37 am

VSA POROČILA SKLOPA DECEMBER 2012 – MAREC 2013
ZPKZ Ljubljana Odpri Od
delek Ig

1. delavnica
DATUM: 3. 12. 2012, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Neža Dolžan, Kira Rupnik, Mateja Turk + 7 uporabnikov
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Neži Dolžan
VSEBINA:
Kot je značilno za naše prve delavnice smo tudi tokrat namenili čas načrtovanju nadaljnjih delavnic skupaj z uporabniki. Uvodni predstavitvi društva je sledilo predstavljanje drug drugega. Nato pa skupno nizanje idej, kaj bi lahko počeli v naslednjih treh mesecih (op. tokratni sklop bo trajal od meseca decembra do meseca marca, nato sledi naslednji sklop). Uporabniki so v največji meri izrazili želo po različnih družabnih igrah. Slednje jim po delovnem dnevu predstavljajo sprostitev in pozabo na svoje skrbi. Dogovorili smo se, da v nadaljnjih delavnicah organiziramo turnir v namiznem tenisu, pikadu imamo različne družabne igre.
Po končanem načrtovanju naslednjih delavnic, smo se preizkusili v igri Jungle speed, katera je pripomogla še k dodatnemu sproščenemu vzdušju ter smehu. Po končani igri pa smo na veliko željo uporabnikov odigrali še igro Activitya.
Kot sem že omenila, je bilo vzdušje izredno prijetno, sproščeno. Omenim naj še, da smo bile presenečene nad udeležbo (op. glede na preteklo leto), delavnice se je udeležilo kar 7 uporabnikov.
Na naslednji delavnici naj bi imeli turnir v namiznem tenisu oziroma pikadu. Praznično vzdušje bomo popestrili z glasbo, eden izmed uporabnikov pa nam po pokazal nekaj plesnih gibov, katere se bomo morda naučili tudi ostali.
POSEBNOSTI: /

2. delavnica
DATUM: 17.12.2012, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Kira Rupnik, Mateja Turk, Tjaša Frumen, Lucas Alexander White + 5 uporabnikov
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Mateji Turk
VSEBINA: Namen druge delavnice je bil upoštevati uporabnike, ki so prejšnjič izrazili željo po igranju namiznega tenisa, pikada in drugih družabnih iger.
Ob prihodu v zavod pravosodni policist ni bil obveščen, da izvajamo delavnico. Sicer nismo imeli nobenih problemov, vendar predlagam, da nekaj dni pred vsako delavnico pišemo pedagoginji in jo znova opomnimo na izvajanje.
Uporabniki so bili zbrani skupaj v predprostoru in igrali družabno igro, tako da smo jih pozdravili in povabili na delavnico. Na začetku ni bilo nobenega odziva, kljub temu da sva s Kiro še parkrat vzpostavile stik z njimi. Ker so delavnice namenjene kvalitetnemu preživljanju prostega časa in uporabnikovi prostovoljni izbiri za udeležbo, jih nato nismo več motili. Odločili smo se, da počakamo pol ure, če ob 16.30 ne bo nobenega uporabnika, odidemo. 2 minuti pred pol peto so prišli trije uporabniki. Ker je bil med nami nov uporabnik, smo predstavili društvo Prestop in delavnice, ki jih izvajamo. Zatem smo jim prepustili izbiro, kaj bomo danes delali. Uporabniki so po pogovoru izbrali namizni tenis. Med tem sta se nam pridružila še dva uporabnika. Igrali smo v dvojicah, pomešani med seboj, zmagovalca sta igrala proti drugim dvojicam, dokler ju ni kdo premagal. Vzpostavila se je dobra in sproščena skupinska dinamika, veliko smo se nasmejali. Uporabniki so nam priskočili tudi na pomoč z nasveti o igranju namiznega tenisa.
Na koncu evalvacija ni najboljše uspela, saj večina uporabnikov ni pokazala zanimanja in niso znali povedati, kaj si v prihodnje želijo početi. Eden izmed uporabnikov pa je dejal, da mu je tako čisto v redu, lahko pa tudi mi kaj pripravimo za njih. Tako smo se za naslednjič odločili,

da pridemo v zavod z neko novo družabno igro oz. sami kaj pripravimo za uporabnike.

POSEBNOSTI: Uporabnike smo čakali pol ure, da so prišli na delavnico. Vzdušje je s strani uporabnikov nekoliko zadržano, naveličano.

3. delavnica
DATUM: 7.1.2013, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Kira Rupnik, Mateja Turk, Nina Hočevar, Manca Sever + 5 uporabnikov
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Mateji Turk
VSEBINA: igra Dobble ter igra Leseni stolp
POSEBNOSTI: Uporabniki so tokrat pokazali več zanimanja za delavnico in so aktivno sodelovali.

4. delavnica
DATUM: 21.1.2013, 16.00 – 17.30
POSEBNOSTI: delavnica odpadla zaradi bolezni med izvajalci

5. delavnica
DATUM: 4.2.2013, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Kira Rupnik, Manca Sever, Maša Kralj, Neža Dolžan + uporabnikov
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Neži Dolžan
VSEBINA: igra Tic-tack bum, nova Enka
POSEBNOSTI: /

6. delavnica
DATUM: 18.2.2013, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Nina Hočevar, Sara Resnik, Neža Dolžan + uporabniki
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Neži Dolžan
VSEBINA: nov Activity
POSEBNOSTI: /

7. delavnica
DATUM: 4.3.2013, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Sara Resnik, Maša Kralj, Kira Rupnik, Tinka Fric, Mateja Turk + 7 uporabnikov
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Tinki Fric
VSEBINA: igra Pračloveki iz Cro-Magnona, nova Enka
POSEBNOSTI: Eden izmed uporabnikov je motil skupinsko dinamiko, pozornost je ves čas preusmerjal nase s provokacijami tako izvajalk kot so-uporabnikov. Četudi so bila vprašanja, ki jih je naslavljal na nas provokativna, smo mu poizkušale odgovarjati čim bolj mirno. Ko se nam je zdelo, da so njegove besede nesramne do izvajalk ali souporabnikov smo takoj reagirale. Sredi delavnice je odšel stran. Kasneje se je vrnil za nekaj minut, malo je pogledal in zopet odšel.


8. delavnica
DATUM: 18.3.2013, 16.00 – 17.30
PRISOTNI: Mateja Turk in Nina Hočevar + 1 uporabnik
POTNI STROŠKI SE IZPLAČAJO: Nobenemu. Šli sva z busom.
VSEBINA: pogovor
POSEBNOSTI: Imeli sva pripravljeni bolj timsko delavnico z zabavnimi skupinskimi vajami. Ker je na delavnico prišel samo en uporabnik, smo čas izkoristili za pogovor. Debato je začel uporabnik sam, pogovarjali smo se o zavodu, preživljanju časa v zavodu, dolgčasu, prostočasnih interesih itd. Delavnico smo predčasno zaključili.
Nazaj na vrh Go down
 
Vsa poročila 2. sklopa
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Poročila 3. sklopa
» Poročila 2. sklopa delavnic
» PREKINITEV IZVAJANJA SKLOPA DELAVNIC (marec - junij 2014)

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Društvo Prestop :: Prostovoljci :: Leto 2012/2013-
Pojdi na: